Vet verbranden

Als je vet wilt verbranden is het natuurlijk zo dat je niet op je luie reet kunt blijven zitten (om het maar even plat te zeggen). Je zult wel degelijk in actie moeten komen. Vet verbranden, oftewel calorieën verbranden, zul je dus moeten doen door te bewegen.

Een ontzettend goede manier om vet te verbranden is door te sporten.

Welke sporten lenen zich daar dan goed voor?

In principe zijn alle vormen van bewegen natuurlijk goed voor het verbranden van vet, maar bijvoorbeeld zwemmen is wel echt een sport die daar uitstekend geschikt voor is. Met zwemmen gebruik je namelijk ontzettend veel spieren in je lichaam, waardoor je ook veel calorieën zult gaan verbranden. Hoeveel calorieën je daarmee precies verbrandt is natuurlijk moeilijk te zeggen, want dat hangt onder meer af van de intensiteit waarmee je zwemt.

Een andere sport die goed is voor vet verbranden is hardlopen. Dit is echter een stuk zwaarder dan zwemmen. Je belast namelijk je knieën en enkels veel meer. Vooral wanneer je zwaarlijvig bent kan dit erg moeilijk zijn. Je kunt hardlopen het beste rustig opbouwen. Je begint gewoon met een paar kilometer en bouwt dit langzaam op. Je zult merken dat je conditie erop vooruit gaat.

Er is ook een alternatieve manier om sporten en afvallen met elkaar te combineren. Er is namelijk een fitnessprogramma samengesteld door personal trainer Jesse van der Velde. Hierbij maakt Jesse gebruik van de zogenaamde Kettlebell. Een fitness ‘tool’ die de laatste jaren ontzettend populair is geworden en zijn waarde heeft bewezen.

Om dit programma te volgen hoef je je huis niet uit. Je kunt het vanuit de woonkamer eenvoudig volgen en daarnaast ook nog op elk gewenst niveau. Het is een zeer compleet programma.

Lees hier meer over de Kettlebell Workout.